🏗️Over testen en bugs

Testen is belangrijk

Testen is belangrijk. Bij elke release wil je voorkomen dat de software fouten bevat.

Je kunt beter niet alles testen

Toch kun je beter niet alles testen. Websites en webapplicaties worden snel zó uitgebreid en/of complex, dat elke mogelijke userflow testen honderden uren zou kosten. Daarmee zou een digitaal product zo duur worden dat de business case niet haalbaar is.

Je kunt veel beter accepteren dat we na livegang af en toe een paar uur bezig zijn om een klein probleem op te lossen. Dat is sneller, en veel goedkoper voor opdrachtgevers.

Wel testen we alle belangrijke userflows heel grondig. Daarmee vang je het overgrote deel van alle mogelijke problemen af. Dat doen we als volgt:

Testen is een drietrapsraket

Testen doen we bij Webbio in drie stappen.

1. Geautomatiseerd

We hebben diverse scripts en tools die onze code reviewen en de verschillende userflows nalopen. Als er een probleem optreedt krijgen we hier een melding van en lossen we dit op.

2. Handmatig, door ons

Vervolgens testen we de belangrijke userflows nog een keer volledig met de hand.

3. Handmatig, door opdrachtgever

Ten slotte leveren we de website of webapplicatie op in een testomgeving. Deze is uitsluitend toegankelijk voor de opdrachtgever en biedt de mogelijkheid om alles rustig te bekijken, te testen en van feedback te voorzien. Pas na goedkeuring door opdrachtgever gaan we live.

Last updated